Hitta smarta lösningar i hemmet med mobilen

Att bo i ett hem idag ser inte riktigt ut som det gjorde för 100 år sedan. Många nymodigheter och moderniteter har tillkommit som gör att vi kan få ett smidigare och bättre liv som följd. En hel del uppfinningar som faktiskt kan hjälpa oss att bland annat göra en insats för klimatet, men också för oss själva genom att vi mår bättre är på frammarsch. I den här artikeln lyfter vi några exempel på smarta lösningar som du kan använda med hjälp av din mobiltelefon, för att få ett mer klimatsmart och trivsamt hem.

Laddbox

För den som har elbil kan själva laddningen av bilen upplevas krånglig. Det är inte bara att åka till en bensinstation och tanka som när man hade en fossildriven bil, utan det krävs mer tid för att ladda en elbil. Man sparar dock mycket pengar när det gäller drivmedel på att ha en elbil och ännu mer kan man spara om man har en smart laddbox. Med en Easee laddbox kan man ladda bilen på många olika smarta sätt. Bland annat gör en smart Easee laddbox att man kan koppla upp sin mobil mot laddboxen och kontrollera laddningen därifrån. Dessutom erbjuder den en smart laddning som laddar när elpriset är som lägst, vilket gör att man kan spara upp till 50 % i rena kostnader på drivmedel. Detta är såklart en enorm ekonomisk vinst samtidigt som man gör klimatet en tjänst.

Ett annat sätt att integrera och använda sig av sin mobiltelefon för att göra sitt hem smartare är att använda den för att kontrollera belysningen. Många kanske tycker att detta är att ta det hela ett steg för långt eftersom det inte är speciellt krångligt att trycka på en lampknapp. Men faktum är att detta kan vara riktigt smidigt om man till exempel åker iväg på semester och inte vill att det ska se ut som att huset står tomt, eftersom man vill undvika inbrott. I sin mobil kan man då styra när lampor ska vara tända och släckta och på så sätt låta det se ut som att någon är hemma och skrämma iväg eventuella inbrottstjuvar.

Rekommenderade artiklar