Köpa begagnad mobiltelefon online

Fabriksnya mobiltelefoner är väldigt dyra och även om man vill ha det absolut senaste på marknaden kan det kännas tungt att betala så mycket pengar på en gång. Som tur är så är andrahandsmarknaden för mobiltelefoner större och tryggare än någonsin. Eftersom många väljer att byta telefon trots att den gamla inte är på något sätt trasig så finns det gott om fina begagnade mobiltelefoner som Iphone 11 och senare till ett mycket bättre pris än att köpa en helt ny.

Fynda billiga mobiltelefoner online

Även om det kan vara lockande att köpa av privatpersoner är det absolut bäst och tryggast att gå genom ett seriöst företag som säljer begagnade Iphone 11 och andra modeller av mobiltelefoner. När man köper från en privatperson är det större risk för att bli lurad genom att till exempel få en defekt vara eller i värsta fall inget alls. Hos mResell hittar du till exempel en begagnad Iphone 11 för flera tusenlappar mindre än vad de kostar i nypris, trots att du får med alla tryggheter som ingår när man köper från vilken annan teknikhandel som helst.

Tre viktiga saker

Det finns tre viktiga saker att tänka på innan man köper en ny mobiltelefon. För det första är det viktigt att säkerhetskopiera för att kunna flytta över data från den gamla telefonen till den nya. När det sedan är överfört är det bästa om man kan vänta några dagar för att säkerställa att allt förts över korrekt innan man raderar den gamla telefonen.

Nästa punkt handlar just om detta. Om du tänkt sälja vidare, ge bort eller på annat sätt bli av med din gamla mobil är det viktigt att radera den och ta bort eventuellt aktiveringslås. Detta både för att skydda den egna datan men även för att inte riskera något problem för eventuell kommande ägare.

Sist men inte minst så glöm inte att det fortfarande är en ny telefon och kolla noga igenom de tekniska specifikationerna för den modell du önskar, för att kontrollera att hårdvaran stämmer överens med det du förväntat dig.

Garanti på begagnad mobiltelefon

När man köper en begagnad Iphone 11 är det viktigt att se till att säljaren är seriös och att telefonen är i samma skick som utlovat. Kontrollera att den inte är låst till en annan person och startar upp på rätt sätt. När man handlar begagnade mobiltelefoner online från seriösa företag som mResell följer både garanti och ångerrätt självklart med. Dessa två punkter är inte lika självklara vid köp mellan två privatpersoner, vilket gör det till ett mer osäkert sätt att handla på.

Rekommenderade artiklar