Idag använder människor nätet i allt större utsträckning. Det är många som använder mobilen för att surfa på nätet. Eftersom användandet av mobiltelefoner har ökat i samband med att nyttja nätet är det viktigt att en hemsida fungerar och ser bra ut även för de mobila besökarna. För att webbsidan ska vara mobilanpassad är det en bra idé att ta hjälp av proffs. Det finns en professionell webbyrå i Stockholm som har goda kunskaper i webbutveckling. De kan utveckla en webbsida som är funktionell i alla olika enheter. Se det som en investering att anlita en webbyrå i Stockholm.

Webbsidan ska fungera i alla enheter

En mobilanpassad webbsida har optimerats för att både se bra ut och fungera bra för en besökare som når den via mobiltelefonens webbläsare. Du kanske undrar om det verkligen är värt att anlita en webbyrå i Stockholm för att få en mobilanpassad webbsida. Svaret är faktiskt att det med stor sannolikhet är värt det. Varje dag ökar antalet mobilanvändare på nätet. Dessutom blir en dålig webbsida som inte syns bra i en mobil lägre rankad av sökmotorer vilket innebär att du kan få mindre trafik. Det kan för företag på sikt leda till en sämre försäljning. Det har alltså aldrig varit viktigare att ha en webbsida som är mobilanpassad.

Responsiv design

När du låter en webbyrå i Stockholm mobilanpassa din webbsida kan du få en webbplats vars design anpassar sig efter den enhet besökaren använder. Det kallas för responsiv design när designen på webbsidan anpassar sig till exempelvis en mobil. Responsiv design gör att mobilanvändaren får den bästa upplevelsen. Upplösningen, menyer, bilder och text anpassas efter mobilens mindre format. Texterna blir läsbara vilket är viktigt. Bilderna beskärs för att passa den aktuella skärmstorleken. Något annat som en webbyrå kan hjälpa till med är att fånga mobilanvändarens uppmärksamhet genom rätt design.

Texter och bilder i en mobiltelefon

När du har fått en webbsida som är mobilanpassad är det viktigt att du tänker på hur du uppdaterar webbsidan. Att ha en mobilanpassad webbsida ställer en del krav på innehållet. Att optimera innehållet så att det passar olika enheter är viktigt. Exempelvis är långa texter på skärmar inte de bästa. Genom att underlätta för läsaren är det bra med texter som har korta stycken med tydliga underrubriker. Tänk på att skriva det viktigaste först ifall personen inte läser hela texten. När det kommer till bilder är det bra att inte använda dekorativa bilder. Bilder som inte har med texten att göra kommer i en mobil bara stjälpa. Använd istället bilder som faktiskt tillför något och som förtydligar innehållet. Lägg inte heller upp bilder med text i. Texten är oftast väldigt svår att läsa på en mobiltelefon.

Rekommenderade artiklar