3 anledningar till varför ditt företag behöver en app

Nyckelfunktionen i den moderna digitala miljön är att kunna vara flerkanalig. Det innebär att du ska kunna etablera en närvaro i alla kanaler där dina potentiella kunder kan befinna sig. Det handlar bland annat om att skapa en hemsida, stå på mässor och finnas på sociala medier, men det kan också innebära en mobilapplikation.

En mobilapp är en av de mest värdefulla verktyg du kan ha för att komma i kontakt med dina målgrupper. Idag finns det nästan ingen ungdom eller vuxen som inte har en modern smartphone och det gör naturligtvis argumentet starkare. Vill du inte ta dig an uppgiften själv kan du med fördel vända dig till prototyp.se för hjälp. Det populära företaget prototyp.se hjälper dig att skapa en app som passar just din verksamhet och den bransch du tillhör.

Tre fördelar med en mobilapp

Fördelarna med en mobilapp till företaget är många. Här nedan listar vi de tre absolut främsta anledningarna till att du ska investera i en app och hur den kan hjälpa din verksamhet att växa. Appar är inte bara till nytta för kunden och gör upplevelsen smidigare, utan de är även till stor nytta för dig som företagare.

1. Du ökar din försäljning

Med en app får du ett mycket praktiskt och bra sätt att öka din försäljning och på så vis företagets vinst. Med appen kan du t.ex. använda rabatter, push-aviseringar och annan marknadsföring för att motivera din målgrupp att handla mer. Du kan även skicka ut erbjudanden till alla som är registrerade i appen.

2. Underlätta för dina kunder

Många företag använder appar för att göra köpupplevelsen roligare och enklare. Ett riktigt bra exempel på detta är restaurangkedjan Pinchos, som tillåter kunder att beställa och betala med hjälp av appen. Gästerna behöver således aldrig vänta på service och kan njuta av besöket bättre. För varje gång du betalar i appen får du dessutom en bonus som gör att du kan beställa mat kostnadsfritt.

3. Låg konkurrens

Konkurrensen inom mobilappar för företag är fortfarande relativt låg och det är något som du bör dra nytta av. Eftersom långt ifrån alla butiker använder appar har du ett smart sätt att ”komma före i kön”. Genom notiser, erbjudanden och annan marknadsföring kan du se till att synas i dina kunders mobiler så ofta du själv känner för det. Har en kund notiserna för appen påslagna är det fullt möjligt att skicka över rabatter, erbjudanden och annat kul.

Rekommenderade artiklar