Skydd för ditt barns mobil

Idag har nästan alla barn sin egen mobiltelefon. För föräldrar har mobilen ökat säkerheten för familjen eftersom barnen kan kontakta sina föräldrar om något händer, som exempelvis att de missar bussen, sticker hem till en kompis efter skolan eller behöver skjuts hem.

Men eftersom mobiler idag har internet är det en god idé att barnsäkra mobilen först. De viktigaste anledningarna till att barnsäkra är dels för att begränsa åtkomst till olämpliga sidor som innehåller porr eller våld och dels för att förhindra dyra fakturor. Barn vet inte alltid att köp online, exempelvis i spel, kostar riktiga pengar.

Du kan ställa in begränsningar för nedladdningar och köp, att de inte kan ladda ner olämpliga appar, förhindra att de tittar på olämpligt innehåll via streamingtjänster eller lyssnar till musik som du som förälder anser vara olämplig. Barn är nyfikna och tycker om att upptäcka saker online som de tycker är spännande men som definitivt inte är lämpliga.

Det är också viktigt att skydda ditt barns mobil fysiskt genom att förse den med ett skal och gärna ett skydd för skärmen. Barn har gott om energi, vilket innebär att risken är stor att de kommer att tappa sin mobil.

Rekommenderade artiklar