Skydda din smartphone

I och med att vi har mer och mer privat information på våra mobiler har det blivit viktigare än någonsin att skydda vår smartphone. Våra mobiler innehåller kontakter, kalender, meddelanden, bilder och annan viktig privat information som måste skyddas från virus, hackare, skadliga appar, bedragare och skadliga koder.

Eftersom det går att installera appar i en Androidmobil från alla möjliga olika hemsidor är det viktigt att försäkra dig om att de är säkra. Många kriminella utnyttjar appar som kan tyckas bra men innehåller skadlig kod för att bland annat få tag på din kreditkortsinformation. Om du vill vara på säkra sidan är det rekommenderat att bara installera appar från Google Play-butiken där alla appar är kontrollerade.

Skydda din mobil genom att använda lösenord eller pinkod. Nyare mobiler erbjuder fingeravtrycksidentifiering för att kunna öppna mobilen medan andra har ansiktsigenkänning som låser upp din smartphone genom att du tittar in i kameran.

Om du har en Androidmobil som ansluts till ett Googlekonto kan mobilen säkerhetskopieras automatiskt. Det innebär att alla dina lösenord, inställningar samt en lista av installerade appar sparas och kommer att göra det betydligt enklare att installera allt i en ny smartphone. Dessutom kan du hitta din mobil med hjälp av Google om du förlagt den. Men den kan även låsas samt återställas vid stöld.

Det är viktigt att du vidtar åtgärder för att skydda din iPhone och Android genom att regelbundet uppgradera din mobil. Du kan genom att aktivera VPN-funktionen på din iPhone öka din säkerhet och integritet. Funktionen kommer att kryptera din trafik och göra det nästan omöjligt för hackare att spionera på dina aktiviteter online.

Rekommenderade artiklar