Ta med mobiler på vandring

Många tar idag med sig sina mobiler på vandringen och de flesta mobiltillverkare tillverkar kraftfulla mobiler med lång batteritid och mycket minne. För att kunna ladda mobilen även på de mest ödsliga platser, finns det idag både solcellsladdare och portabla så kallade powerbanks.

Smarta CRM-system till arbete på distans med mobilen

Att ta med sin mobilen på vandring, innebär att man också kan arbeta på distans. Äger man ett eget företag med mycket kundrelationer är det viktigt att man har goda relationer till sina kunder och bygger upp förbättringar av kommunikationen. Är man på en vandring kan man att sköta arbetet via mobilen eller en bärbar laptop som man har med sig i bagaget. Då kan det vara bra med tips på bra powerbanks att ta med för att kunna ladda mobilen eller datorn. För att kunna ta hand om sina kunder på bästa sätt även på distans, är det en stor fördel om man har smarta IT-verktyg med crm som står för Customer Relationship Management. Skaffar man sig ett riktigt bra IT-verktyg för en förbättrad kundrelation, har man fördelen att även ta del av samlad kundinformation på ett och samma ställe, samt att man kan får alla andra IT-system under ett och samma tak! Med ett tryggt CRM-system, kan man känna sig trygg under vandringen med vetskapen om att företagets kundrelationer ligger på topp!

Fördelar med att ta med mobilen på vandring

Att vara ute på vandring i naturen bland berg och vandringleder, kan vara en fantastisk upplevelse och det kan vara bra att ladda ner smarta vägvisande appar till mobilen. Det finns många fördelar med att ta med en mobil på vandringen! Många mobiler har räddat liv och på en vandring bland berg och ödsliga platser, är det en stor trygghet att kunna ringa räddningstjänst om något händer. En annan stor fördel, är att man kan ta fantastiska bilder av storslagen natur för att ha kvar som minnen för livet. Går man i tankar att köpa en smartphone innan man beger sig ut på äventyr, kan det vara svårt att välja modell och vilka funktioner man vill ha. Det kan då vara smart med en vägledande lista på bästa testade smartphones innan man bestämmer sig för vilken mobiltelefon man vill ha med sig.

För att ta hänförande och vackra landskapsbilder, finns det bra tips på hur man tar

perfekta landskapsbilder med mobilen när man vandrar bland berg, skogar och vandringleder. Mobiltelefoner har idag inbyggt HDR-teknik och genom att använda denna inställning när man fotar landskap, får man tydliga bilder men bra skärpa. HDR-tekniken är extra bra att använda en tidig morgon, eller när man inte får tillräckligt med ljus till landskapsbilden. Ett annat bra tips, är att själv ställa in fokus på ett visst objekt i naturen genom att trycka på skärmen på den punkt som ska vara fokuserad. På så sätt får man en mer intressant och dramatisk bild med oskärpa i bakgrunden och objektet fokuserat. Mobiltelefoner är oumbärliga att ha med sig på vandringen, både för att det är en trygg säkerhet om något händer, men även för att skapa vackra fotominnen.

Rekommenderade artiklar